Cum se face ciorba cu perisoare, reteta culinara pentru ciorba cu perisoare
Ingrediente:
1/2 conopida mica, 2 morcovi, 1 ceapa mare, 2 cartofi, 3 linguri orez, 3 linguri ulei, 1 l bors, sare, 1/2 legatura leustean.
Pentru perisoare
200 g carne tocata amestec, 3 linguri gris, 2 galbenusuri, cate jumatate legatura patrunjel si marar
Mod de preparare:
Cureti legumele si le speli. Tai ceapa marunt, morcovii cubulete, cartofii in cuburi mai mari, iar conopida o desfaci in buchetele. Intr-o oala de 5 litri, calesti in ulei morcovii si ceapa, apoi buchetelele de conopida si stingi cu 2 litri si jumatate de apa. Dupa 5 minute de fierbere, adaugi cartofii.
Intre timp, amesteci carnea tocata cu grisul, galbenusurile, patrujelul si mararul fin tocate. Formezi perisoarele si le pui la fiert. Dupa 10 minute, pui orezul, iar dupa alte 10 minute, borsul, in prealabil fiert. Sarezi ciorba dupa gust, stingi focul si presari leusteanul tocat.
Ciorba cu perisoare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu