.

Ciorba de burta

Posted on
  • vineri, 30 septembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face ciorba de burta, reteta culinara pentru ciorba de burta


    Ingrediente:

    2 kg burta de vita, 1 kg oase de vita, 1 telina mijlocie, 2 morcovi, 1 radacina de pastarnac, 1 legatura de patrunjel, 1 galbenus, 2 cepe, 1-2 linguri otet, sare, smantana, usturoi

    Mod de preparare:


    Deoarece burta fierbe greu, trebuie pregatita din timp. Speli in mai multe ape burta si oasele. Freci burta cu sare sau cu malai si o speli din nou, in mai multe ape. Intr-o oala cu 4 litri apa, fierbi timp de 1 ora, la foc mic, burta impreuna cu oasele. Inlocuiesti apa si continui fierberea pentru alte 3 ore.

    Cureti legumele, apoi le speli si le adaugi in oala. Dupa ce legumele au fiert, strecori supa, o sarezi dupa gust si stingi focul. Tai in fasii subtiri burta fiarta. Pui in ciorba fasiile de burta, si daca doresti, legumele pasate.

    Bati un galbenus cu putina zeama si dregi ciorba. O acresti cu otet dupa gust. O duci la masa impreuna cu trei boluri in care pui smantana, mujdei de usturoi si patrunjel tocat, pentru ca fiecare sa-si condimenteze ciorba dupa cum isi aminteste de gulstul mancarurilor de acasa.

    1 comentarii:

    Anonim spunea...

    hmmm....gustos

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint