Cum se face ciorba de burta, reteta culinara pentru ciorba de burta
Ingrediente:
2 kg burta de vita, 1 kg oase de vita, 1 telina mijlocie, 2 morcovi, 1 radacina de pastarnac, 1 legatura de patrunjel, 1 galbenus, 2 cepe, 1-2 linguri otet, sare, smantana, usturoi
Mod de preparare:
Deoarece burta fierbe greu, trebuie pregatita din timp. Speli in mai multe ape burta si oasele. Freci burta cu sare sau cu malai si o speli din nou, in mai multe ape. Intr-o oala cu 4 litri apa, fierbi timp de 1 ora, la foc mic, burta impreuna cu oasele. Inlocuiesti apa si continui fierberea pentru alte 3 ore.
Cureti legumele, apoi le speli si le adaugi in oala. Dupa ce legumele au fiert, strecori supa, o sarezi dupa gust si stingi focul. Tai in fasii subtiri burta fiarta. Pui in ciorba fasiile de burta, si daca doresti, legumele pasate.
Bati un galbenus cu putina zeama si dregi ciorba. O acresti cu otet dupa gust. O duci la masa impreuna cu trei boluri in care pui smantana, mujdei de usturoi si patrunjel tocat, pentru ca fiecare sa-si condimenteze ciorba dupa cum isi aminteste de gulstul mancarurilor de acasa.
Ciorba de burta
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
hmmm....gustos
Trimiteți un comentariu