.

Ciorba dreasa de varza acra

Posted on
  • vineri, 30 septembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face ciorba dreasa de varza acra, reteta culinara pentru ciorba dreasa de varza acra


    Ingrediente:

    1 varza acra mijlocie, 2 ardei grasi sau gogosari, 1-2 cepe, 600 - 700 g oase garf afumate, 2 oua, 250 g smantana, 3-4 rosii 50 ml ulei, 2 foi de dafin, piper, sare, 1 legatura marar.

    Mod de preparare:

    Cu o toporisca, spargi oasele garf in bucati potrivit de mari pentru a incapea in oala. Le pui la fiert in 3 litri apa rece. Le fierbi timp de o ora.

    Cand carnea se desprinde de pe oase, le scoti pe o farfurie. Portionezi carnea, indepartand oasele. Cureti ceapa si ardeii. Tai varza fideluta, iar ceapa si ardeiul marunt. Intr-o oala de 4-5 litri, calesti ceapa si ardeii in ulei, amestecand mereu ca sa nu se lipeasca de baza vasului. Stingi cu supa de oase, pui varza si continui fierberea pentru 10 minute.

    Decojesti rosiile si le maruntesti. Le pui in oala impreuna cu foile de dafin si carnea. Fierbi ciorba in vasul acoperit pentru alte 10 minute.

    Cand varza este fiarta, stingi focul. Bati ouale impreuna cu smantana si putina sare. Dregi ciorba cu acest amestec, turnandu-l in oala in fir subtire si amestecand continuu. Sarezi si condimentezi ciorba dupa gust si presari marar fin tocat.

    Aduci la masa portiile impreuna cu ardei iuti proaspeti sau murati, lasand la alegerea fiecarui mesean condimentele pe care sa le aleaga.


    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint