Cum se face ciorba de salata, reteta culinara pentru ciorba de salata
Ingrediente:
250 g costita afumata, 6 salate verzi, 4 oua, 3 fire usturoi verde, 3 linguri orez, 2 fire ceapa verde, 80 g unt, jumatate litru bors, 4 linguri smantana, cate 1 legatura patrunjel si marar, sare
Mod de preparare:
Alegi orezul si il speli in mai multe ape. Cureti ceapa si usturoiul si le toci marunt. Desfaci salata in foi, pe care le speli si le tai in fasii. Intr-o oala cu 2 litri apa, fierbi orezul impreuna cu ceapa si usturoiul. Dupa 5 minute, adaugi salata si reduci intensitatea focului. Intr-un alt vas, fierbi borsul si indepartezi spuma formata.
Intre timp, bati 3 oua si un galbenus cu putina sare. Prepari omleta in untul topit, iar cand este gata, o tai in bucati. Cand salata si orezul au fiert, torni borsul, sarezi ciorba dupa gust si stingi focul. Pui bucatile de omleta si feliile de costita, in prealabil prajite intr-un vas, fara ulei.
Dregi ciorba cu galbenusul ramas, amestecat cu smantana. Presari verdeata tocata marunt.
Ciorba de salata
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu