Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 2 cartofi mari
- 3 catei de usturoi
- cimbru
- sare
- piper
- jumatate legatura de marar
- jumatate varza rosie
- 1 gogosar
- 1 morcov
- 6 linguri ulei
- 2 linguri zeama de lamaie
Cum se prepara dovlecei si cartofi gratinati
Speli dovleceii si cartofii, apoi decojesti legumele si le tai in rondele groase de 5 mm. Cureti usturoiul si il toci marunt.
Ungi un vas termorezistent cu 1 lingura de ulei si asezi alternativ rondelele de legume. Torni apa pana la jumatatea vasului si presari usturoi, condimene, marar fin tocat si putina sare.
Stropesti legumele cu 3 linguri de ulei si introduci vasul in cuptor, la foc iute pentru 45 de minute.
Intre timp, cureti si speli legumele pentru salata, apoi tai varza fideluta si o freci cu sare, razi fin morcovul si tai gogosarul in fasii. Amesteci legumele pentru salata si le stropesti cu uleiul ramas si cu zeama de lamaie. Servesti legumele calde impreuna cu salata.
Timp de preparare: 50 minute
Portii: 2
Dovlecei si cartofi gratinati
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu