Ingrediente:
- 1 gaina sau alta pasare de curte
- 2 ardei capia
- 1 ardei gras
- 3 rosii
- 1 ceapa mare
- 1 ardei iute
- 4 catei de usturoi
- 100 g bulion
- 3-4 linguri otet
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri de ulei
- piper
- sare
Cum se face saramura de pasare
Speli bine gaina atat in interior, cat si la exterior, in mai multe ape. Pui la fiert pasarea la foc mic, in apa cu putina sare, pana cand carnea se desprinde de pe os. Ai grija sa indepartezi spuma care se ridica la inceputul fierberii. Intre timp, coci ardeii si rosiile pe un gratar sau in tava introdusa in cuptor. Le cureti cu atentie de coaja si le tai in cuburi.
Cureti ceapa, cateii de usturoi si ardeiul iute. Tai ceapa solzisorii si ardeiul iute in rondele subtiri. Zdrobesti usturoiul sau il tai in felioare.
Strecori supa si, in zeama in care a fiert pasarea, adaugi ceapa, usturoiul, ardeii, rosiile si ardeiul iute. Cureti carnea de oase si o tai in bucati potrivite. Fierbi legumele impreuna cu foaia de dafin, iar dupa 10 minute, adaugi bulionul, uleiu, otetul, carnea portionata, sare si piper dupa gust.
Servesti saramura de pasare fierbinte, cu un pui de mamaliguta alaturi.
Timp de preparare: 2 ore si 20 de minute
Portii: 8
Saramura de pasare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu