Ingrediente:
- 1 pui de 1 kg, 1 kg jumatate
- 100 g unt
- 4 cepe
- 2 frunze de dafin
- cateva boabe de piper
- 1 morcov
- 4 cartofi
- 400 g smantana
- sare
- 2 linguri faina
- 1 legatura marar
Cum se face pui cu sos alb
Speli puiul si il portionezi. Rumenesti bucatile de carne in untul topit si le pui intr-un ceaunel.
Cureti ceapa si o tai marunt. In untul in care ai rumenit carnea, calesti ceapa impreuna cu frunzele de dafin si boabele de piper. Pui din nou carnea in ceaun si stingi cu apa cat sa o acopere. Fierbi carnea timp de 15 minute. Cureti morcovul si cartofii. Tai morcovul si cartofii in bastonase lungi. Le adaugi la fiert pentru inca 20 de minute.
Cand carnea si legumele sunt fierte, amesteci smantana cu faina, le torni in ceaun si le amesteci pana se ingroasa sosul. Sarezi mancarea dupa gust. Iei vasul de pe foc, presari mararul tocat fin si acoperi cu un capac, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Timp de preparare: 1 ora
Portii: 8
Pui cu sos alb
Posted on joi, 22 septembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu sos si carne,
Sosuri
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu sos si carne,
Sosuri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu