Ingrediente
- 500 g faina
- 250 ml lapte
- 2 linguri ulei
- 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- sare
- 250 ml ulei pentru prajit
Cum se prepara turte banatene
Cerni faina intr-un ceastron, iar in mijloc faci o adancitura in care pui o lingura ulei, oul batut cu jumatate lingurita sare si laptele caldut in care ai dizolvat bicarbonatul. Amesteci pana cand obtii un aluat potrivit de tare, pe care il framanti pana cand la suprafata lui apar basicute. Acoperi aluatul cu un servet curat si il lasi sa se odihneasca timp de aproximativ 10 minute.
Intinzi o foaie groasa de 1 c, pe care o ungi uniform cu o lingura de ulei. Impaturesti aluatul in patru, lasi sa se patrunda uleiul timp de cateva minute, apoi intinzi o foaie groasa de 5 mm, pe care o tai in patrate cu latura de aproximativ 10 cm.
Prajesti turtele pe ambele parti, in uleiul incins, apoi le scoti pe un platou, una peste alta. Le servesti cu gem. De asemenea poti umple aluatul fie cu telemea rasa, fie cu branza dulce, fie cu varza murata calita.
Timp de pregatire: 45 minute
Portii: 20
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu