Cum se face prajitura cu crema caramel, reteta culinara pentru prajitura cu crema caramel
Ingrediente:
Pentru aluat
1 ou, 150 g zahar, 20 g unt, 2 linguri miere, 2 linguri cacao, 3 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat, 300 g faina
Pentru crema
250 g zahar, 200 ml apa, 2 oua, 3 linguri faina, 200 g unt
Mod de preparare
Freci spuma untul moale, la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o spuma. Adaugi treptat oul, mierea, cacaua si bicarbonatul stins cu laptele, apoi faina cernuta. Imparti aluatul in 4 parti egale. Pe planseta presarata cu faina, intinzi foi dreptunghiulare de marimea tavii (20x30 cm). Coci fiecare foaie pe dosul tavii, la foc mijlociu, timp de 15 minute.
Pentru crema, caramelizezi 200 g zahar, stingi cu apa si fierbi pana cand obtii un sirop omogen. Bati ouale cu zaharul ramas si incorporezi faina. Le adaugi in siropul rece si le fierbi la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema. Dupa ce crema s-a racit, o incorporezi lingura cu lingura in untul frecat spuma.
Ungi trei foi cu crema si le suprapui. Acoperi cu foaia ramasa si presezi usor. Decorezi cu crema ramasa. Introduci crema in frigider pana a doua zi, cand foile se inmoaie si portionezi prajitura mai usor.
Sfatul nostru:
Intr-o alta varianta, crema poate fi preparata folosind 100 g smantana si 200 g nuci macinate in loc de unt.
Prajitura cu crema caramel
Posted on joi, 29 septembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu