Cum se face prajitura cu nuca, reteta culinara pentru prajitura cu nuca
Ingrediente:
4 oua, 200 g zahar, 160 g unt, 200 g smantana, miezul de la 20 de nuci, 2 plicuri zahar vanilat, 1 fiola esenta de rom, 1 varf de cutit scortisoara, 1 plic praf de copt, 1 varf de cutit de sare, 250-300 g faina, 100 g ciocolata alba, 250 g ciocolata de menaj, cate 1 lingura unt si faina pentru tava.
Mod de preparare:
Separi galbenusurile de albusuri. Freci galbenusurile cu 100 g zahar pana se topeste. Bati albusurile spuma tare cu sarea si restul de zahar. Incorporezi treptat, amestecand usor, pe verticala, urmatoarele ingrediente: crema de galbenusuri, untul topi, smantana, nucile macinate, mirodeniile si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Ungi si tapetezi o tava cu dimensiunile 20x25 cm. Torni compozitia si o netezesti. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 30 de minute.
Pentru glazura, topesti la bain-marie, in vase diferite, doua tipuri de ciocolata. Intinzi glazura maro peste blatul racit in tava, apoi torni ciocolata alba intr-un cornet din hartie de copt si decorezi cu dungi albe fine.
Cand glazura s-a intarit portionezi prajitura cu un cutit ascutit, trecut prin apa fierbinte. Le pastrezi acoperite cu celofan.
Prajitura cu nuca
Posted on joi, 29 septembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu