Cum se face prajitura cu nuca si glazura, reteta culinara pentru prajitura cu nuca si glazura
Ingrediente:
Pentru aluat
4 oua, cate 1 cana zahar, miez de nuca macinata, faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita otet, 1 plic zahar vanilat, cate 1 lingurita ulei si faina pentru tava
Pentru crema
200 g nuca macinata, 100 ml lapte, 200 g zahar pudra, 250 g margarina, 1 fiola esenta de rom
Pentru glazura
3 linguri cacao, 200 g zahar, 10 g unt, 3 1/2 linguri apa
Mod de preparare
Pentru dozarea ingredientelor, folosesti o cana de 250 ml. Freci galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o crema omogena. In crema de galbenusuri, incorporezi treptat bicarbonatul stins cu otetul, albusurile batut spuma, nuca macinata si faina cernuta.
Torni compozitia intr-o tava de 25x35 cm, in prealabil unsa si tapetata. Coci blatul 25 de minute, in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu. Pentru crema, oparesti nuca macinata cu laptele. Freci spuma margarina cu zaharul pudra si incorporezi treptat nuca si esenta.
Tai blatul caldut in doua foi. Pentru glazura, fierbi zaharul cu apa, cacaua si untul. Umpli foile cu crema si intinzi glazura calda peste prajitura.
Prajitura cu nuca si glazura
Posted on joi, 29 septembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu