.

Apfelstrudel

Posted on
  • sâmbătă, 15 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face apfelstrudel, reteta culinara pentru apfelstrudel


    Ingrediente:

    500 g aluat de foitaj, 4-5 mere, 100 g zahar, 100 g stafide, 2 linguri pesmet, 1 lingura scortisoara, 1 lamaie, 50 g unt, 1 ou

    Mod de preparare:

    Curatati merele de coaja, taiati-le in jumatate si scoateti-le cotorul, apoi lasati-le in cubulete. Puneti cubuletele de mar intr-un castron si stropiti-le cu zeama de lamaie. Adaugati stafidele, scortisoara si zaharul si amestecati bine ingredientele.

    Intindeti aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, presarati-o cu pesmetul si puneti amestecul de mere intr-un strat uniform. Rulati aluatul pe latura mare si puneti strudelul astfel format intr-o tava de aragaz, pe hartie de copt.

    Crestati strudelul la interval de 1 cm, ungeti-l cu ou batut si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti la foc potrivit circa 30-35 de minute. Lasati strudelul sa se raceasca 15-20 de minute inainte de a-l taia.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint