Cum se fac ardei in sos de rosii, reteta culinara pentru ardei in sos de rosii
Ingrediente:
12 ardei mijlocii, 750 g carne, 2 cartofi, 2 cepe, 2 linguri cu orez, ulei, marar, piper, patrunjel, sare
Pentru sos:
500 g rosii, 1 ceapa, 1 lingurita cu zahar, 1/2 lingurita cu faina, sare, patrunjel, smantana
Mod de preparare:
Spala ardeii, sterge-i cu un servet, dupa care taie deasupra un capacel si indeparteaza cotorul si semintele. Separat, caleste ceapa tocata. Dupa ce s-a racorit, pune-o peste carnea tocata impreuna cu orezul, un praf de sare si verdeata taiata marunt.
Cu amestecul astfel obtinut, umple ardeii grasi, astupa-i cu o felie de cartof si asaza-i intr-un vas termorezistent. Pentru sos, caleste ceapa. Stinge cu rosiile decojite si trecute printr-o sita.
Adauga zaharul si un praf de sare si lasa sa dea in 1-2 clocote. Toarna sosul peste ardeii grasi si lasa-i la cuptor pana se patrunde carnea. Serveste-i fierbinti, cu smantana din belsug.
Ardei in sos de rosii
Posted on joi, 6 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu rosii,
Mancaruri cu sos si carne,
Sosuri,
Tocanita
Etichete:
Mancaruri cu rosii,
Mancaruri cu sos si carne,
Sosuri,
Tocanita
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu