.

Ardei in sos de rosii

Posted on
  • joi, 6 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se fac ardei in sos de rosii, reteta culinara pentru ardei in sos de rosii


    Ingrediente:

    12 ardei mijlocii, 750 g carne, 2 cartofi, 2 cepe, 2 linguri cu orez, ulei, marar, piper, patrunjel, sare

    Pentru sos:

    500 g rosii, 1 ceapa, 1 lingurita cu zahar, 1/2 lingurita cu faina, sare, patrunjel, smantana

    Mod de preparare:

    Spala ardeii, sterge-i cu un servet, dupa care taie deasupra un capacel si indeparteaza cotorul si semintele. Separat, caleste ceapa tocata. Dupa ce s-a racorit, pune-o peste carnea tocata impreuna cu orezul, un praf de sare si verdeata taiata marunt.

    Cu amestecul astfel obtinut, umple ardeii grasi, astupa-i cu o felie de cartof si asaza-i intr-un vas termorezistent. Pentru sos, caleste ceapa. Stinge cu rosiile decojite si trecute printr-o sita.

    Adauga zaharul si un praf de sare si lasa sa dea in 1-2 clocote. Toarna sosul peste ardeii grasi si lasa-i la cuptor pana se patrunde carnea. Serveste-i fierbinti, cu smantana din belsug.


    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint