.

Ardei umplut cu orez si stafide

Posted on
  • duminică, 9 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face ardei umplut cu orez si stafide, reteta culinara pentru ardei umplut cu orez si stafide


    Ingrediente:

    10 ardei grasi, 150 g orez, 100 g stafide, 6 ciuperci, 1 ceapa, 3 linguri cu ulei, cimbru verde sau uscat, sare, piper, smantana

    Mod de preparare:

    Caleste ceapa in ulei, adauga orezul spalat si scurs si lasa pe foc pana cand ceapa devine sticloasa, iar orezul incepe sa se rumenesaca. Adauga ciupercile taiate marunt. Dupa doua minute, toarna o cana cu apa calda in care ai dizolvat o lingurita de concentrat de legume.

    Lasa sa fiarba la foc mic pana cand se inmoaie orezul, apoi da vasul deoparte sa se raceasca. In amestecul de ceapa, orez si ciuperci, adauga stafidele spalate si scurse, cimbru, sare si piper, dupa gust.

    Scoate cotoarele si semintele din ardei, umple-i cu compozitia de orez si asaza-i intr-o forma termorezistenta. Adauga o cana cu apa calda, stropeste-i cu ulei, acopera cu folie de aluminiu si da-i la cuptor pentru 30 de minute, pana scade zeama.

    Da folia deoparte si lasa 20-25 de minute, ca ardeii sa se rumeneassca un pic. Serveste-i calzi, alaturi de smantana si verdeata tocata marunt.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint