Ingrediente:
6 bete de
telina, 1 ceapa tocata, 1 conserva cu rosii decojite si tocate, ½ lingurita cu
praf de usturoi, ½ lingurita cu tarhon uscat, ½ lingurita cu sare, 1 oua, 3
linguri cu ulei, 1 lingura cu otet balsamic
Mod de
preparare:
Rupe
frunzele de pe betele de telina si amesteca-le, in robotul de bucatarie,
impreuna cu ceapa, praful de usturoi, tarhonul, sarea si oul. Taie betele de
telina in bucati cam de 8 cm, apoi in jumatate, pe lungime.
Umple
betele de telina cu amestecul din robotul de bucatarie.
Incinge uleiul intr-o
tigaie intinsa de teflon, la foc mediu. Pune betele de telina in tigaie cu
umplutura in jos si prajestele trei minute, pana ce prind culoare maronie.
Intre timp,
amesteca rosiile din conserva cu otetul balsamic. Intoarce betele de
telina cu umplutura in sus, toarna deasupra amestecul de otet si rosii si lasa
sa fiarba.
Acopera si
lasa pe foc 25 de minute pan ace betele de telina devin fragede.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu