.

Bete de telina umplute

Posted on
  • miercuri, 5 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se fac bete de telina umplute, reteta culianra pentru bete de telina umplute


    Ingrediente:

    6 bete de telina, 1 ceapa tocata, 1 conserva cu rosii decojite si tocate, ½ lingurita cu praf de usturoi, ½ lingurita cu tarhon uscat, ½ lingurita cu sare, 1 oua, 3 linguri cu ulei, 1 lingura cu otet balsamic

    Mod de preparare:

    Rupe frunzele de pe betele de telina si amesteca-le, in robotul de bucatarie, impreuna cu ceapa, praful de usturoi, tarhonul, sarea si oul. Taie betele de telina in bucati cam de 8 cm, apoi in jumatate, pe lungime.
    Umple betele de telina cu amestecul din robotul de bucatarie. 

    Incinge uleiul intr-o tigaie intinsa de teflon, la foc mediu. Pune betele de telina in tigaie cu umplutura in jos si prajestele trei minute, pana ce prind culoare maronie.

    Intre  timp,  amesteca rosiile din conserva cu otetul balsamic. Intoarce betele de telina cu umplutura in sus, toarna deasupra amestecul de otet si rosii si lasa sa fiarba.
    Acopera si lasa pe foc 25 de minute pan ace betele de telina devin fragede.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint