Cum se fac branzoaice (poale-n brau), reteta culinara pentru branzoaice (poale-n brau)
Ingrediente:
Pentru aluat
500 g faina, 2 galbenusuri, 80 g margarina, 225 ml lapte, 20 g drojdie de bere, 40 g zahar, coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura
250 g branza de vaci, 70 g zahar,1 ou, 20 g gris, 1 galbenus pentru uns, 1 plic zahar vanilat, ulei pentru uns tava.
Freci drojdia de bere cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugi o lingurita de lapte caldut si 2 lingurite de faina, amesteci bine si lasi maiaua la crescut. Pui restul de faina intr-un castron, faci o adancitura in care pui galbenusurile, restul de lapte caldut, zaharul, coaja rasa de lamaie si maiaua crescuta.
Amesteci si framanti bine aluatul, apoi adaugi margarina topita si calduta. Framanti pana incorporezi toata margarina, acoperi vasul si lasi aluatul la crescut.
Cum pregatesti umplutura:
Amesteci branza sfaramata cu grisul, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul si albusul batut spuma. Intinzi o foaia de 0,5 cm, din care tai patrate cu latura de 10-12 cm, pui in centru cate o lingura de umplutura si unesti la mijloc colturile.
Ungi cu ulei o tava, asezi branzoaicele si le lasi 15 minute sa creasca. Le ungi apoi cu galbenusurile si le coci.
Branzoaice (poale-n brau)
Posted on miercuri, 19 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu