.

Bulz copt pe gratar

Posted on
  • joi, 20 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face bulz copt pe gratar, reteta culinara pentru bulz copt pe gratar


    Ingrediente:

    400 g malai, 1 lingurita sare, 1 l apa

    Pentru umplutura

    300 g telemea de oaie sau branza de burduf

    Mod de preparare:

    Pui la fiert, intr-un ceaun, apa cu sare, iar cand incepe sa clocoteasca, presari 3-4 linguri de malai si amesteci pentru a obtine un terci subtire.

    Adaugi apoi restul de malai si lasi sa fairba timp de 15-20 de minute, la foc moderat. Amesteci mamaliga continuu, iar la sfarsit stingi focul, acoperi ceaunul cu un capac si lasi sa stea astfel timp de 2-3 minute.

    Dupa aceea, rastorni mamaliga pe un tocator de lemn si o tai cu ata in patru. Din fiecare sfert de mamaliga rezultat, modelezi cate o bila. In mijlocul ei pui putina branza si dai bulzului o forma rotunda.

    Fiecare bulz il coci pe gratarul incins, la foc moderat, pana cand prinde o crusta maronie. Il servesti cald, imediat ce este luat de pe gratar.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint