Cum se face bulz copt pe gratar, reteta culinara pentru bulz copt pe gratar
Ingrediente:
400 g malai, 1 lingurita sare, 1 l apa
Pentru umplutura
300 g telemea de oaie sau branza de burduf
Mod de preparare:
Pui la fiert, intr-un ceaun, apa cu sare, iar cand incepe sa clocoteasca, presari 3-4 linguri de malai si amesteci pentru a obtine un terci subtire.
Adaugi apoi restul de malai si lasi sa fairba timp de 15-20 de minute, la foc moderat. Amesteci mamaliga continuu, iar la sfarsit stingi focul, acoperi ceaunul cu un capac si lasi sa stea astfel timp de 2-3 minute.
Dupa aceea, rastorni mamaliga pe un tocator de lemn si o tai cu ata in patru. Din fiecare sfert de mamaliga rezultat, modelezi cate o bila. In mijlocul ei pui putina branza si dai bulzului o forma rotunda.
Fiecare bulz il coci pe gratarul incins, la foc moderat, pana cand prinde o crusta maronie. Il servesti cald, imediat ce este luat de pe gratar.
Bulz copt pe gratar
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu