.

Capsune fondue

Posted on
  • sâmbătă, 8 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se fac capsune fondue, reteta culinara pentru capsune fondue


    Ingrediente:


    Varianta in ciocolata neagra
      
    12 capsune cu codite, 300 g ciocolata amaruie, 1 lingurita cu unt

    Mod de preparare:

    Spala si scurge capsunele, apoi lasa-le sa se usuce. Asaza hartie pergament pe un platou mai mare. Rupe in patratele ciocolata si pune-o intr-o craticioara pe baie de aburi, impreuna cu o lingurita cu unt. Amesteca incontinuu si ia de pe foc atunci cand ai obtinut un sos de ciocolata omogen. 

    Prinde de codite si baga-le in ciocolata, pana aproape de cotor. Scurge doar putin (sosul ar trebui sa fie destul de legat) si asaza capsunele pe tava pregatita. Pune la frigider pentru cel putin o ora inainte de a le servi.

    Varianta in ciocolata alba

    12 capsune, 300 g ciocolata alba, esenta de migdale


    Mod de preparare:

    Topeste ciocolata pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde si amesteca la final cu un strop de esenta de migdale.
    Trece fiecare capsuna prin ciocolata si asaza-o pe hartia pergament. Tine la rece pana in momentul servirii.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint