Ingrediente:
Varianta in
ciocolata neagra
12 capsune
cu codite, 300 g ciocolata amaruie, 1 lingurita cu unt
Mod de
preparare:
Spala si
scurge capsunele, apoi lasa-le sa se usuce. Asaza hartie pergament pe un platou
mai mare. Rupe in patratele ciocolata si pune-o intr-o craticioara pe baie de
aburi, impreuna cu o lingurita cu unt. Amesteca incontinuu si ia de pe foc
atunci cand ai obtinut un sos de ciocolata omogen.
Prinde de
codite si baga-le in ciocolata, pana aproape de cotor. Scurge doar putin (sosul
ar trebui sa fie destul de legat) si asaza capsunele pe tava pregatita. Pune la
frigider pentru cel putin o ora inainte de a le servi.
Varianta in
ciocolata alba
12 capsune,
300 g ciocolata alba, esenta de migdale
Mod de
preparare:
Topeste
ciocolata pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde si amesteca la final cu
un strop de esenta de migdale.
Trece
fiecare capsuna prin ciocolata si asaza-o pe hartia pergament. Tine la rece
pana in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu