Ingrediente:
30 ardei
cornul-caprei (din cei mai lungi si subtiri), 300 g carne tocata (vitel), ½
cana orez, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 3 linguri cu ulei de masline, 1 lamaie
taiata felii subtiri pentru décor, 1 ou, 2 rosii (sau o cutie cuburi de rosii
in bulion), 1 cana cu vin alb, 10 rosii cherry, sare, piper, oregano, busuioc
verde
Mod de
preparare:
Curata
ceapa si usturoiul si toaca-le marunt. Spala si scurge orezul. Incinge
uleiul intr-o cratita si soteaza ceapa si usturoiul. Cand ceapa a deventi sticloasa, adauga carnea
si lasa pana se rumeneste.
Pune
orezul, iar cand devine sticlos, adauga rosile taiate cubulete, oregano, sare
si piper dupa gust. Lasa pe foc 15
minute, amestecand din cand in cand.
Ia de pe
foc si, dup ace se racoreste, adauga un ou. Incinge cuptorul. Pregateste ardeii
de umplut si lasa-I cu gura in jos. Intr-un vas termorezistent mai inalt, pune
o cana cu apa, o ceasca de ulei si o cana cu vin alb sec.
Umple
ardeii cu amestecul de carne tocata si asaza-I, unul langa altul, in vas.
Inghesuie printre ei tot ce ti-a ramas (ceapa, bucati de ardei, rosii). Adauga
o lingura cu bulion si da la cuptor pentru 45 de minute. Din cand in cand,
stropeste ardeii cu sosul din vas. Serveste cu paste
Sfatul
nostru:
Dup ace ai
umplut ardeii, da partea descoperita prin faina, sa nu iasa umplutura.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu