.

Cornul-caprei cu tocatura de vitel

Posted on
  • sâmbătă, 8 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face cornul caprei cu tocatura de vitel, reteta culinara pentru cornul capre cu tocatura de vital


    Ingrediente:

    30 ardei cornul-caprei (din cei mai lungi si subtiri), 300 g carne tocata (vitel), ½ cana orez, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 3 linguri cu ulei de masline, 1 lamaie taiata felii subtiri pentru décor, 1 ou, 2 rosii (sau o cutie cuburi de rosii in bulion), 1 cana cu vin alb, 10 rosii cherry, sare, piper, oregano, busuioc verde

    Mod de preparare:

    Curata ceapa si usturoiul si toaca-le marunt. Spala si scurge orezul. Incinge uleiul intr-o cratita si soteaza ceapa si usturoiul. Cand ceapa a deventi sticloasa, adauga carnea si lasa pana se rumeneste.

    Pune orezul, iar cand devine sticlos, adauga rosile taiate cubulete, oregano, sare si piper dupa gust. Lasa pe foc  15 minute, amestecand din cand in cand. 

    Ia de pe foc si, dup ace se racoreste, adauga un ou. Incinge cuptorul. Pregateste ardeii de umplut si lasa-I cu gura in jos. Intr-un vas termorezistent mai inalt, pune o cana cu apa, o ceasca de ulei si o cana cu vin alb sec.

    Umple ardeii cu amestecul de carne tocata si asaza-I, unul langa altul, in vas. Inghesuie printre ei tot ce ti-a ramas (ceapa, bucati de ardei, rosii). Adauga o lingura cu bulion si da la cuptor pentru 45 de minute. Din cand in cand, stropeste ardeii cu sosul din vas. Serveste cu paste

    Sfatul nostru:

    Dup ace ai umplut ardeii, da partea descoperita prin faina, sa nu iasa umplutura.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint