Ingrediente:
120 g unt
nesarat, 200 g ciocolata amaruie, 2 oua + 2 galbenusuri, 170 g zahar pudra, 40
g faina
Pentru sos
250 g
capsune, 100 g zahar, 2 plicuri cu zahar vanilat
Mod de
preparare:
Pune un vas
cu apa pe foc. Asaza deasupra lui o craticioara in care topeste untul impreuna
cu ciocolata. Daca ouale si galbenusurile au ajuns la temperature camerei,
bate-le impreuna. Amesteca usor ciocolata topita cu ouale si cele 170 g de zahar
pudra.
Cerne 40 g
de faina si incorporeaza in compozitia finala. Unge cu putin unt formele de
copt si pudreaza-le cu zaharul ramas. Toarna compozitia pana la jumatate
formelor pregatite mai sus si coace in cuptorul incalzit pentru 10 minute, nu
mai mult, pentru ca nu vei obtine lava cremoasa!
Scoate din
forme si serveste cu inghetata si sos de capsune. Pentru aceasta din urma,
mixeaza intr-un blender capsunele spalate impreuna cu zaharul si vanilia.
Toarna-l
intr-o craticioara si pune-l pe foc pana se leaga sau capata consistent pe care
o doresti. Lasa-l sa se racoreasca si serveste alaturi de “vulcan”.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu