.

Vulcan de ciocolata

Posted on
  • sâmbătă, 8 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se face vulcan de ciocolata, reteta culinara pentru vulcan de ciocolata


    Ingrediente:

    120 g unt nesarat, 200 g ciocolata amaruie, 2 oua + 2 galbenusuri, 170 g zahar pudra, 40 g faina

    Pentru sos

    250 g capsune, 100 g zahar, 2 plicuri cu zahar vanilat


    Mod de preparare:

    Pune un vas cu apa pe foc. Asaza deasupra lui o craticioara in care topeste untul impreuna cu ciocolata. Daca ouale si galbenusurile au ajuns la temperature camerei, bate-le impreuna. Amesteca usor ciocolata topita cu ouale si cele 170 g de zahar pudra.

    Cerne 40 g de faina si incorporeaza in compozitia finala. Unge cu putin unt formele de copt si pudreaza-le cu zaharul ramas. Toarna compozitia pana la jumatate formelor pregatite mai sus si coace in cuptorul incalzit pentru 10 minute, nu mai mult, pentru ca nu vei obtine lava cremoasa!

    Scoate din forme si serveste cu inghetata si sos de capsune. Pentru aceasta din urma, mixeaza intr-un blender capsunele spalate impreuna cu zaharul si vanilia.

    Toarna-l intr-o craticioara si pune-l pe foc pana se leaga sau capata consistent pe care o doresti. Lasa-l sa se racoreasca si serveste alaturi de “vulcan”.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint