Ingrediente:
4 pere, 100
ml vin alb dulce, 150 g zahar, 2 linguri
cu frisca lichida, 100 g ciocolata neagra, 1 baton scortisoara, 1 lamaie, 1
fiola esenta de vanilie, fulgi de migdale
Mod de preparare:
Amesteca
zaharul cu vinul, sucul de lamaie proaspat stors si pune pe foc mic. Adauga
batonul de scortisoara si rade un pic de coaja de lamaie. Spala perele,
curate-le de coaja, dar pastreaza coditele. Pune-le sip e ele in siropul de vin
si lasa-le sa fiarba un sfert de ora.
Intre timp,
topeste o baie de aburi ciocolata neagra impreuna cu frisca lichida (daca ai
lichior de cafea, pune vreo doua linguri). Cand este aproape topita, adauga
esenta de vanilie si amesteca.
Scoate
perele pe cate o farfurie, stroepste-le cu sosul de ciocolata si presara fulgi
de migdale prajiti usor intr-o tigaie.
Stiai?
Perele sunt
printre putinele fructe care devin mai bune la gust daca sunt culese inainte sa
fie coapte complet. Dupa ce le cumperi, lasa-le la temperature camerei si se
vor coace in maximum o saptamana, in functie de cat de crude sunt.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu