.

Pere in vin

Posted on
  • sâmbătă, 8 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face pere in vin, reteta culinara pentru pere in vin


    Ingrediente:

    4 pere, 100 ml vin alb dulce, 150 g zahar,  2 linguri cu frisca lichida, 100 g ciocolata neagra, 1 baton scortisoara, 1 lamaie, 1 fiola esenta de vanilie, fulgi de migdale

    Mod de preparare:

    Amesteca zaharul cu vinul, sucul de lamaie proaspat stors si pune pe foc mic. Adauga batonul de scortisoara si rade un pic de coaja de lamaie. Spala perele, curate-le de coaja, dar pastreaza coditele. Pune-le sip e ele in siropul de vin si lasa-le sa fiarba un sfert de ora.

    Intre timp, topeste o baie de aburi ciocolata neagra impreuna cu frisca lichida (daca ai lichior de cafea, pune vreo doua linguri). Cand este aproape topita, adauga esenta de vanilie si amesteca.

    Scoate perele pe cate o farfurie, stroepste-le cu sosul de ciocolata si presara fulgi de migdale prajiti usor intr-o tigaie. 

    Stiai?
    Perele sunt printre putinele fructe care devin mai bune la gust daca sunt culese inainte sa fie coapte complet. Dupa ce le cumperi, lasa-le la temperature camerei si se vor coace in maximum o saptamana, in functie de cat de crude sunt.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint