.

Cartofi 4 formaggi

Posted on
  • joi, 6 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se fac cartofi 4 formaggi, reteta culinara pentru cartofi 4 formaggi


    Ingrediente: 

    8 cartofi medii

    Pentru umplutura:

    200 g telemea (de vaca, oaie sau capra), 50 g urda sau branza brie, 200 g csacaval (afumat), 50 g gorgonzola (sau branza de burduf), 1 lingurita cu unt, 2-3 linguri cu iaurt/smantana, 4 oua, 50 g parmezan, sare, piper, paprika

    Mod de preparare:

    Spala cartofii si sterge-i cu un prosop de hartie. Infasoara fiecare cartof in folie de aluminiu. Pune-i in tava de cuptor si lasa-i la copt 45-60 de minute. Intr-un bol mare, paseaza si amesteca branzeturile. Adauga smantana, untul, ouale, condimentele.

    Scoate cartofii din cuptor si lasa-i la racorit. Taie-i in doua, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, scoate trei sferturi din miez si amesteca-l cu branzeturile. Cu aceasta compozitie, umple jumatatile de cartof, iar deasupra, pune parmezanul, Da la cuptor pentru cinci minute, pana capata o crusta aurie. Serveste-i calzi.


    Sfatul nostru:

    Consuma cartofii ca fel principal (cu salata) ori pe post de garnitura (langa friptura). Decoreaza cu verdeturi tocate.


    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint