Cum se fac cartofi 4 formaggi, reteta culinara pentru cartofi 4 formaggi
Ingrediente:
8 cartofi medii
Pentru umplutura:
200 g telemea (de vaca, oaie sau capra), 50 g urda sau branza brie, 200 g csacaval (afumat), 50 g gorgonzola (sau branza de burduf), 1 lingurita cu unt, 2-3 linguri cu iaurt/smantana, 4 oua, 50 g parmezan, sare, piper, paprika
Mod de preparare:
Spala cartofii si sterge-i cu un prosop de hartie. Infasoara fiecare cartof in folie de aluminiu. Pune-i in tava de cuptor si lasa-i la copt 45-60 de minute. Intr-un bol mare, paseaza si amesteca branzeturile. Adauga smantana, untul, ouale, condimentele.
Scoate cartofii din cuptor si lasa-i la racorit. Taie-i in doua, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, scoate trei sferturi din miez si amesteca-l cu branzeturile. Cu aceasta compozitie, umple jumatatile de cartof, iar deasupra, pune parmezanul, Da la cuptor pentru cinci minute, pana capata o crusta aurie. Serveste-i calzi.
Sfatul nostru:
Consuma cartofii ca fel principal (cu salata) ori pe post de garnitura (langa friptura). Decoreaza cu verdeturi tocate.
Cartofi 4 formaggi
Posted on joi, 6 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aperitive cu legume,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu