Cum se fac castraveti in otet, reteta culinara pentru castraveti in otet
Ingrediente:
2 kg castraveti mici, 400 ml otet de 9 grade, 800 ml apa, 50 g sare grunjoasa, 50 g zahar tos, 2 cepe uscate, 1 legatura marar uscat
Mod de preparare:
Speli bine castravetii si ceapa curatata, pe care o tai felii subtiri. In borcanele de sticla de 800 g, asezi castravetii in picioare, punand in fiecare borcan marar uscat taiat si felii subtiri de ceapa. Deasupra pui in fiecare borcan 1 lingurita de zahar si o lingura de sare.
Completezi borcanul cu apa rece si otetul, lasand liber spatiul de 2-3 cm. Borcanele astfel pregatite, le capsezi sau le legi cu 2 folii de celofan. Intr-o cratita mare pui borcanele la fiert in bain-marie, timp de 30 de minute. Lasi cratita acoperita cu paturi pana a doua zi.
Castraveti in otet
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu