.

Zacusca de fasole

Posted on
  • luni, 17 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face zacusca de fasole, reteta culinara pentru zacusca de fasole


    Ingrediente:

    2 kg fasole boabe, 1 kg ceapa, 2 kg ardei gras rosu, 0.5 kg morcov, 1 l suc de rosii, 0.5 l ulei, sare, piper, foi de dafin, cimbru


    Mod de preparare:

    Alegi fasolea, o speli si o lasi pana a doua zi in apa, pentru a se inmuia. Pui fasolea la fiert in apa rece si, dupa ce da in clocot, scurgi apa si inlocuiesti cu alta apa fierbinte.

    Repeti operatia si lasi sa fiarba fasolea bine. In timp ce fasolea fierbe la foc mic, toci marunt ceapa si o sotezi in ulei incins. Peste ceapa adaugi morcovii dati prin razatoarea mare si ardeii taiati fideluta.

    Cand fasolea este fiarta, o scurgi de apa si o adaugi peste compozitia de ceapa, morcovi si ardei. lasi sa fiarba la foc mic cateva minute, dupa care pui oala cu zacusca la cuptor, pentru 20 de minute.

    Adaugi sucul de rosii fierbinte, foi de dafin, sare si piper dupa gust. Amesteci, pui cratita in cuptor si o lasi pana cand scade zacusca si uleiul se ridica la suprafata.

    Potrivesti de sare, adaugi cimbrul si opresti focul. Pui zacusca in borcane, iar bocanele le asezi intre paturi si le invelesti cu grija.

    A doua zi, sterilizezi borcanele cu zacusca in cuptor la flacara foarte mica, pentru 10 minute (calculate din momentul in care incep sa apara bulele specifice fierberii).

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint