Ingrediente:
8 cepe
potrivite, 200 g iaurt, 1 cescuta de cuscus, 1 lingurita cu miere, 100 g
stafide, 1 lamaie, 4 catei de usturoi, 1 legatura de ptrunjel, sare, ulei
Mod de preparare:
Prajeste
cuscusul intr-o tigaie teflonata pana se aureste. Stinge cu trei cescute cu apa
calduta. Intr-un castron, pune cuscusul fiert. Adauga lingurita cu miere,
stafidele si putin suc de lamaie. Amesteca usor si lasa 10 minute ca sa se
intrepatrunda aromele.
Separat,
amesteca patrunjelul tocat, usturoiul zdrobit si putina coaja de lamaie rasa.
Din aceasta compozitie, pune o lingura in iaurt si da-l la rece, iar restul,
adauga peste amestecul de cuscus. Taie
deasupra cepelor un capacel si scoate cu grija o parte din foi. Umple cepele si
asaza-le intr-o tava. Stropeste cu putin ulei si da-le la cuptor, la foc
moderat, 40 de minute. Serveste cu sosul de iaurt.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu