.

Ceapa umpluta

Posted on
  • miercuri, 5 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face ceapa umpluta, reteta culinara pentru ceapa umpluta


    Ingrediente:

    8 cepe potrivite, 200 g iaurt, 1 cescuta de cuscus, 1 lingurita cu miere, 100 g stafide, 1 lamaie, 4 catei de usturoi, 1 legatura de ptrunjel, sare, ulei


    Mod de preparare:

    Prajeste cuscusul intr-o tigaie teflonata pana se aureste. Stinge cu trei cescute cu apa calduta. Intr-un castron, pune cuscusul fiert. Adauga lingurita cu miere, stafidele si putin suc de lamaie. Amesteca usor si lasa 10 minute ca sa se intrepatrunda aromele. 

    Separat, amesteca patrunjelul tocat, usturoiul zdrobit si putina coaja de lamaie rasa. Din aceasta compozitie, pune o lingura in iaurt si da-l la rece, iar restul, adauga peste amestecul de cuscus. Taie deasupra cepelor un capacel si scoate cu grija o parte din foi. Umple cepele si asaza-le intr-o tava. Stropeste cu putin ulei si da-le la cuptor, la foc moderat, 40 de minute. Serveste cu sosul de iaurt.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint