.

Ciocolata de casa in foi de napolitana

Posted on
  • duminică, 2 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se face ciocolata de casa in foi de napolitana, reteta culinara pentru ciocolata de casa in foi de napolitana

    Ingrediente:

    4 foi de napolitane, 180 ml apa, 500 g zahar, jumatate lamiae, 150 g margarina, 500 g lapte praf, 100 g cacao, 1 fiola esenta de rom, 200 g nuci sau alone, 50 g migdale

    Mod preparare:

    Fierbi apa cu zaharul si zeama de lamiae, timp de 7-8 minute. Iei vasul de pe foc, adaugi margarina si amesteci pana se topeste. Cerni laptele praf si cacaua prin sita pentru faina. Le incorporezi in sirop amestecand energic. Pui esenta de rom, nucile si migdalele taiate. 

    Torni ciocolata pe doua dintre foile de napolitana. Acoperi cu foile ramasa si presezi usor. Introduci napolitanele in frigider, asezand peste ele o tava umpluta cu apa sau un tocator cu o greutate deasupra. A doua zi, portionezi cu ajutorul unui cutit bine ascutit.


    Sfatul nostru:

    Unge napolitanele cu ciocolata pe partea cu patrate mai mari. Imbunatateste gustul ciocolatei adaugand stafide.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint