Ingrediente:
4 foi de
napolitane, 180 ml apa, 500 g zahar, jumatate lamiae, 150 g margarina, 500 g
lapte praf, 100 g cacao, 1 fiola esenta de rom, 200 g nuci sau alone, 50 g
migdale
Mod
preparare:
Fierbi apa
cu zaharul si zeama de lamiae, timp de 7-8 minute. Iei vasul de pe foc, adaugi
margarina si amesteci pana se topeste. Cerni
laptele praf si cacaua prin sita pentru faina. Le incorporezi in sirop
amestecand energic. Pui esenta de rom, nucile si migdalele taiate.
Torni
ciocolata pe doua dintre foile de napolitana. Acoperi cu foile ramasa si
presezi usor. Introduci napolitanele in frigider, asezand peste ele o tava
umpluta cu apa sau un tocator cu o greutate deasupra. A doua zi,
portionezi cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
Sfatul
nostru:
Unge
napolitanele cu ciocolata pe partea cu patrate mai mari. Imbunatateste gustul
ciocolatei adaugand stafide.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu