Ingredient:
700 g
fasole uscata boaba, 1 morcov, 2 cepe, 2 ardei grasi, 5-6 rosii, 1 pastarnac
sau jumatatede telina, 1 lingura pasta de tomate, 400 g costita afumata, 2 foi
de dafin, 3 catei de usturoi, 50 ml ulei, sare, cate 1 legatura patrunjel si
marar.
Mod de
preparare:
Alegi
fasolea, o speli si o lasi sa se inmoaie pentru 2-3 ore. O scurgi si o pui la
fiert pentru 15 minute, in apa curate, apoi repeti operatiunea. Intre timp,
cureti si speli legumele. Tai ardeii si usturoiul in felii subtiri, morcovul,
pastarnacul si o ceapa marunt.
Le adaugi in oala cu fasole impreuna cu foile de
dafin, 2 linguri ulei si un praf de sare. Dupa ce
boabele au fiert bine, intr-o tigaie cu 1 lingura ulei, calesti costita afumata
taiata fasii, dupa care o adaugi in oala cu fasole. In uleiul
ramas, calesti cealalta ceapa taiata marunt, impreuna cu rosiile si pasta de
tomate, in prealabil decojite si date pe razatoare. Le pui in oala cand fasolea
a scazut si continui fierberea pentru 10 minute. La sfarsit, presari verdeata
tocata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu