.

Iahnie de fasole boabe cu costita afumata

Posted on
  • duminică, 2 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face iahnie de fasole boabe cu costita afumata, reteta culinara pentru iahnie de fasole boabe cu costita afumata

    Ingredient:

    700 g fasole uscata boaba, 1 morcov, 2 cepe, 2 ardei grasi, 5-6 rosii, 1 pastarnac sau jumatatede telina, 1 lingura pasta de tomate, 400 g costita afumata, 2 foi de dafin, 3 catei de usturoi, 50 ml ulei, sare, cate 1 legatura patrunjel si marar.

    Mod de preparare:

    Alegi fasolea, o speli si o lasi sa se inmoaie pentru 2-3 ore. O scurgi si o pui la fiert pentru 15 minute, in apa curate, apoi repeti operatiunea. Intre timp, cureti si speli legumele. Tai ardeii si usturoiul in felii subtiri, morcovul, pastarnacul si o ceapa marunt. 

    Le adaugi in oala cu fasole impreuna cu foile de dafin, 2 linguri ulei si un praf de sare. Dupa ce boabele au fiert bine, intr-o tigaie cu 1 lingura ulei, calesti costita afumata taiata fasii, dupa care o adaugi in oala cu fasole. In uleiul ramas, calesti cealalta ceapa taiata marunt, impreuna cu rosiile si pasta de tomate, in prealabil decojite si date pe razatoare. Le pui in oala cand fasolea a scazut si continui fierberea pentru 10 minute. La sfarsit, presari verdeata tocata.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint