Cum se face ciulama de vitel, reteta culinara pentru ciulama de vitel
Ingrediente:
1 kg carne de vitel, 1 l apa, 1 morcov, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel,1 lingura ulei, 1 lingura faina, sare, piper.
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai in felii subtiri si o pui la fiert in apa rece, cu putina sare. Daca nu este suficient un litru de apa, completezi cu apa cat sa acopere carnea. Indepartezi spuma care se formeaza la inceputul fierberii.
Cureti legumele si le speli. Le adaugi in oala in care fierbe apa si continui fierberea la foc mic, pana cand carnea se inmoaie. Incalzesti uleiul intr-o cratita, presari faina, amesteci energic si stingi treptat cu 250 ml supa in care ai fiert carnea si legumele. Amesteci pana cand sosul devine ca o smantana. Il sarezi si condimentezi dupa gust. Torni sosul alb peste carne si servesti ciulamaua imediat.
Sfatul nostru:
Daca intentionezi sa consumi ciulamaua mai tarziu, asezi cratita intr-un vas cu apa fierbinte si pui deasupra cateva felii subtiri de margarina sau unt, ca sa nu se formeze pojghita. Poti servi ciulamaua cu garnitura de cartofi natur presarati cu patrunjel tocat.
Ciulama de vitel
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu