.

Clatite aromate cu piure de castane

Posted on
  • duminică, 2 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se fac clatite aromate cu piure de castanet, reteta culinara pentru clatite

    Ingrediente: 
     
    Pentru aluat

    3 oua, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 200 ml lapte, 1 lingura zahar, faina

    Pentru crema si decor

    300 ml lapte, jumatate baton vanilie, 3 galbenusuri, 3 linguri zahar, 100 g unt, 2 plicuri zahar vanilat, 1 borcan (400 g) piure de castanet, 250 g visine, 100 g frisca

    Mod de preparare:

    Pentru clatite, bati ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si laptele. Adaugi faina cat cuprinde pentru un aluat de consistent smantanii. Coci clatitele in tigaia neunsa, pana la terminarea compozitiei.

    Fierbi 5 minute laptele cu batonul de vanilie. Dizolvi zaharul si galbenusurile in laptele racit si le fierbi la foc mic, amestecand pana cand crema se ingroasa. Dup ace s-a racit, o incorporezi treptat in untul frecat spuma cu zaharul vanilat.

    Pastrezi cateva visine pentru décor, iar restul le mixezi cu piureul de castanet. Umpli clatitele le rulezi si le decorezi cu crema de vanilie, cu frisca si cu visinele ramase.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint