Ingrediente:
Pentru
aluat
3 oua, 1
plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 200 ml lapte, 1 lingura zahar, faina
Pentru
crema si decor
300 ml
lapte, jumatate baton vanilie, 3 galbenusuri, 3 linguri zahar, 100 g unt, 2
plicuri zahar vanilat, 1 borcan (400 g) piure de castanet, 250 g visine, 100 g
frisca
Mod de
preparare:
Pentru
clatite, bati ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si laptele. Adaugi faina
cat cuprinde pentru un aluat de consistent smantanii. Coci clatitele in tigaia
neunsa, pana la terminarea compozitiei.
Fierbi 5
minute laptele cu batonul de vanilie. Dizolvi zaharul si galbenusurile in
laptele racit si le fierbi la foc mic, amestecand pana cand crema se ingroasa.
Dup ace s-a racit, o incorporezi treptat in untul frecat spuma cu zaharul
vanilat.
Pastrezi
cateva visine pentru décor, iar restul le mixezi cu piureul de castanet. Umpli
clatitele le rulezi si le decorezi cu crema de vanilie, cu frisca si cu
visinele ramase.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu