Ingrediente:
300 g
zahar, 300 g unt, untura sau margarina, 4 oua, 1 varf de cutit de sare, 2
linguri ulei, 3-4 linguri smantana, 1 lingurita bicarbonate, 1 lamaie, 1 plic
zahar vanilat, 1 kg faina, 10 bucati zahar cubic, 1 lingura unt pentru tava
Mod de
preparare:
Freci spuma
untul moale cu zaharul, apoi adaugi treptat 3 oua, sarea, uleiul, smantana,
bicarbonatul stins in 1 lingurita zeama de lamiae, coaja rasa de lamiae, zaharul
vanilat, apoi faina cernuta. Framanti pana obtii un aluat potrivit de moale.
Pe planseta
presarata cu faina, intinzi aluatul in strat de 4-5 mm si il tai in rondele, cu
ajutorul unui pahar. Ambalezi intr-un servet sau intr-o punga groasa zaharul
cubic si il bati usor cu un ciocanel.
Ungi
rondelele cu oul batut ramas si le presari cu bucatele de zahar cubic. Asezi
rotitele intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Le coci in
cuptorul preincalzit la foc iute, pentru 20-25 minute.
Sfatul
nostru:
Sunt
spornice si pot fi pastrate mult timp, intr-o cutie metalica. Au o aroma
placuta datorita zaharului, care se caramelizeaza la copt. Le dai un gust
aparte daca presari si nuci maruntite.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu