.

Rotite cu zahar cubic

Posted on
  • duminică, 2 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se fac rotite cu zahar cubic, reteta culinara pentru rotite cu zahar cubic


    Ingrediente:

    300 g zahar, 300 g unt, untura sau margarina, 4 oua, 1 varf de cutit de sare, 2 linguri ulei, 3-4 linguri smantana, 1 lingurita bicarbonate, 1 lamaie, 1 plic zahar vanilat, 1 kg faina, 10 bucati zahar cubic, 1 lingura unt pentru tava

    Mod de preparare:

    Freci spuma untul moale cu zaharul, apoi adaugi treptat 3 oua, sarea, uleiul, smantana, bicarbonatul stins in 1 lingurita zeama de lamiae, coaja rasa de lamiae, zaharul vanilat, apoi faina cernuta. Framanti pana obtii un aluat potrivit de moale.

    Pe planseta presarata cu faina, intinzi aluatul in strat de 4-5 mm si il tai in rondele, cu ajutorul unui pahar. Ambalezi intr-un servet sau intr-o punga groasa zaharul cubic si il bati usor cu un ciocanel.

    Ungi rondelele cu oul batut ramas si le presari cu bucatele de zahar cubic. Asezi rotitele intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Le coci in cuptorul preincalzit la foc iute, pentru 20-25 minute.

    Sfatul nostru:

    Sunt spornice si pot fi pastrate mult timp, intr-o cutie metalica. Au o aroma placuta datorita zaharului, care se caramelizeaza la copt. Le dai un gust aparte daca presari si nuci maruntite.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint