Cum se fac clatite cu struguri, reteta culinara pentru clatite cu struguri
Ingrediente:
Pentru aluat
50 g faina, 1/4 lingurita scortisoara, 1 oua, 150 ml lapte, ulei pentru prajit, sare
Pentru umplutura
100 g boabe de struguri negri, 1 lingura coniac, 1 lingurita scortisoara
Pentru sos
4 linguri suc de fructe, 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Amestecati faina cu sarea, scortisoara, oul batut si laptele, pana cand se obtine o compozitie omogena. Din aceasta compozitie coaceti clatite, folosindu-se foarte putin ulei pentru prajit. Pentru umplutura, fierbeti un sirop din zahar si apa.
Cand incepe sa se ingroase, adaugati coniacul, scortisoara si boabele de struguri. Fierbeti 5 minute, la foc mic, apoi lasati la racit. La mijlocul fiecarei clatite puneti cate 1 lingura din compozitia pentru umplutura, dupa care marginile clatitei se aduna pentru a acoperi umplutura, dupa care marginile clatitei se aduna pentru a acoperi umplutura.
Clatitele se stropesc cu sosul format din sucul de fructe in care s-a amestecat coaja rasa de lamaie.
Clatite cu struguri
Posted on duminică, 23 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri diverse,
Patiserie
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri diverse,
Patiserie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu