.

Compot de pere

Posted on
  • duminică, 23 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face compot de pere, reteta culinara pentru compot de pere


    Ingrediente:

    1 kg pere, 400 g zahar, 2 l apa, 2 cuisoare, 1 lingurita scortisoara, 1 lingura ghimbir ras

    Mod de preparare:

    Puneti la fiert zaharul, apa si mirodeniile nemacinate. Cand siropul clcoteste, adaugati perele spalate, curatate de coaja si taiate in sferturi, ghimbirul.

    Dupa 10 minute, scoateti perele cu strecuratoarea si puneti-le intr-un castron. Lasati siropul sa se mai raceasca, apoi turnati-l peste pere, avand grija sa fie acoperite in intregime. Se serveste rece, eventual presarat cu scortisoara.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint