Ingrediente:
8 oua, 1 l
lapte dulce pasteurizat, 250 g margarina, 300 g zahar, 10 linguri faina, 5
plicuri zahar vanilat, 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie.
Mod de
preparare:
Intr-o
cratita asezata pe foc mic, topesti margarina impreuna cu zaharul si 4-5
lingurii de lapte. Dupa ce amestecul s-a racit, incorporezi galbenusurile.
Cerni faina intr-un bol si adaugi laptele, omogenizezi, dupa care pui
albusurile batute spuma si amesteci usor, de jos in sus, cu ajutorul unui tel
in forma de para.
Torni compozitia intr-o tava de 30-40 de cm tapetata cu
hartie de copt. Introduci
tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 45-50 de minute. Vei
constanta ca, la copt crema se separa. Dupa ce prajitura s-a racit in tava, o
portionezi si o pudrezi cu zaharul.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu