.

Cuiburi cu soici

Posted on
  • sâmbătă, 8 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se fac cuiburi cu scoici, reteta culinara pentru cuiburi cu scoici


    Ingrediente:

    500 g spaghete Barilla, 400 g scoici in cochilie, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 500 ml vin alb, 50 g parmezan, 1 frunza de dafin, 1 lingura cu otet alb, 2 lingurite cu unt, patrunjel, sare, piper

    Mod de preparare:

    Fierbe pastele in multa apa in care ai adaugat in momentul fierberii o lingurita rasa cu sare de mare. Adauga putin unt si fierbe-le conform instructiunilor de pe ambalaj. Dup ace au fiert, trece-le sub un jet de apa rece si lasa-le la scrus.

    Intr-o oala, pune la fiert un litru de apa, vinul, dafinul, otetul, un praf de sare si unul de piper. Cand clocoteste, adauga scoicile curatate cu o periuta si spalate in multa apa rece.

    Fierbe-le zece minute, pana cand se deschid. Arunca scoicile care raman inchise! Separat, incinge restul de unt, pune ceapa si usturoiul tocate marunt apoi adauga scoicile. 

    Din manunchiuri de spaghete, formeaza cuiburi si asaza-le pe farfurii. Toarna deasupra sosul fierbinte de scoici si aromatizeaza cu patrunjel verde tocat. Serveste cu parmezan ras si o sticla cu vin Chardonnay rece.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint