Ingrediente:
500 g
spaghete Barilla, 400 g scoici in cochilie, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 500 ml
vin alb, 50 g parmezan, 1 frunza de dafin, 1 lingura cu otet alb, 2 lingurite
cu unt, patrunjel, sare, piper
Mod de
preparare:
Fierbe
pastele in multa apa in care ai adaugat in momentul fierberii o lingurita rasa
cu sare de mare. Adauga putin unt si fierbe-le conform instructiunilor de pe
ambalaj. Dup ace au fiert, trece-le sub un jet de apa rece si lasa-le la scrus.
Intr-o
oala, pune la fiert un litru de apa, vinul, dafinul, otetul, un praf de sare si
unul de piper. Cand clocoteste, adauga scoicile curatate cu o periuta si
spalate in multa apa rece.
Fierbe-le
zece minute, pana cand se deschid. Arunca scoicile care raman inchise! Separat,
incinge restul de unt, pune ceapa si usturoiul tocate marunt apoi adauga
scoicile.
Din
manunchiuri de spaghete, formeaza cuiburi si asaza-le pe farfurii. Toarna
deasupra sosul fierbinte de scoici si aromatizeaza cu patrunjel verde tocat.
Serveste cu parmezan ras si o sticla cu vin Chardonnay rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu