Cum se face dulceata din smochine, reteta culinara pentru dulceata din smochine
Ingrediente:
1 kg smochine (nu foarte coapte), 1 kg zahar, 1 lamaie, 500 ml apa rece
Mod de preparare:
Treci smochinele sub jetul de apa rece, apoi le lasi sa se zvante si le cureti de codite. Cele mai mari le crestezi in patru, la partea unde a fost codita.
Pui apa cu zaharul sa clocoteasca pana incepe sa se lege, apoi adaugi smochinele si le lasi sa fiarba la foc domol, 30 de minute, spumand continuu.
Adaugi si jumatate de lamaie feliata subtire si sucul de la cealalta jumatate. Mai lasi sa fiarba 15 minute, apoi, stingi focul. Dulceata fierbinte o torni in borcane (iti ie cca. 3 borcane de 400 ml), apoi etanseizezi.
Intorci borcanele cu capacul in jos si le lasi sa se raceasca in voie, apoi le depozitezi intr-un loc racoros.
Dulceata din smochine
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu