Cum se face ghiveci de legume, reteta culinara pentru ghiveci de legume
Ingrediente:
1 kg ceapa, 1 kg ardei capia rosu, 1 kg morcovi, 4 kg fasole cu teaca galbena, 1 kg bulion, 750 ml ulei, sare, patrunjel
Mod de preparare:
Curati si speli legumele. tai marunt ceapa si ardeii, morcovii ii dai pe razatoarea cu ochiuri mari, iar fasolea o tai bucati si o fierbi separat. Pui uleiul sa se incinga, adaugi ceapa si o lasi sa se rumeneasca. Dupa 10 minute adaugi ardeiul, dupa alte 10 minute morcovul, dupa alte 10 minute fasolea si, la final, pui bulionul. Cand este aproape gata ghiveciul adaugi patrunjelul tocat marunt. Cand este gata, il iei de pe foc, il pui in borcane si il sterilizezi timp de 20 de minute, la foc domol. Pe fundul vasului in care sterilizezi borcanele, pui un prosop, paie ori fan.
Ghiveci de legume (pentru iarna)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu