.

Muraturi asortate

Posted on
  • luni, 17 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se fac muraturi asortate, reteta culinara pentru muraturi asortate


    Ingrediente:

    2 kg conopida, 500 g ardei gras rosu, 500 g morcov, 2 dovlecei, 3-4 radacini hrean, piper boabe, frunze de marar, 2 l apa, 350 ml otet, 50 g zahar, 50 g sare

    Mod de preparare:

    Alegi legume sanatoase, nepatate si nelovite. Speli legumele si le lasi sa se scurga de apa pe un prosop absorbant de bucatarie. Cureti morcovii si dovleceii si ii tai rondele, conopida o desfaci in buchetele pe care le asezi intr-un vas cu apa rece si putina sare si le lasi asa 30 de ani.

    Ardeii ii cureti si le scoti semintele, apoi ii tai feliute. In borcanul bine spalat si uscat, asezi legumele asortate: conopida, morcovii, dovleceii si ardeii. Printre muraturi pui frunze de marar, fasii de hrean curatat si boabe de piper negru.

    Separat, intr-un vas fierbi apa amestecata cu otetul, zaharul si sarea. Dupa ce a dat in clocot, iei vasul de pe foc si torni lichidul fierbinte peste legume.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint