.

Friptura baroca de curcan cu mazare dulce

Posted on
  • marți, 4 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face friptura baroca de curcan cu mazare dulce, reteta culinara pentru friptura baroca de curcan cu mazare dulce


    Ingrediente:


    Pentru friptura: 

    500 g pulpa dezosata de curcan, 1 praz, 1 ardei capia rosu, 5 catei de usturoi, 1 pahar cu vin rosu, cimbru, 1 rosie mare, 10 frunze mari de spanac, sare, piper, boia dulce, 2 linguri ulei, 1 cub concentrat de pui, 1-2 linguri pasta de rosii


    Pentru garnitura:

    400 g mazare, 2 lingurite zahar, 1 lingura pasta de rosii

    Mod de preparare:

    Tai carnea fasii sau cuburi mici. Faci un amestec din sare, piper, cimbru si ulei si tavalesti carnea prin acest amestec, lasandu-se in el, la marinat, timp de o jumatate de ora. Intr-o tava, pui apoi carnea, prazul taiat grosier, ardeiul taiat fasii, rosia taiata felii, catei de usturoi taiati grosieri, frunzele de spanac deasupra si acoperi totul cu un amestec facut din vin, o supa facuta din concentratul de pui si pasta de rosii.

    Mai poti adauga crengute de cimbru peste friptura sau poti servi cu un amestec facut din supa, vin, bulion, spanac maruntit si apoi calit pe foc timp de 10 minute. Dai tava la cuptor si lasi sa se coaca circa 1 ora, pana se face carnea. Daca e nevoie, mai suplimentezi din cand in cand sosul cu supa sau apa.

    Fierbi mazarea, apoi scurgi apa. Adaugi 2 lingurite de zahar si o lingura pasta de rosii, amesteci energic deasupra focului (foc mic), sa nu se lipeasca. Servesti mazarea alaturi de friptura de curcan. Este o mancare potrivita pentru masa in familie.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint