Cum se face ostropel de dovlecei, reteta culinara pentru ostropel de dovlecei
Ingrediente:
1 kg dovlecei, 1 capatana usturoi, 1 ceapa tocata, 2 linguri pasta de tomate, 100 ml ulei, sare, patrunjel verde tocat, 2 linguri faina
Mod de preparare:
Cureti dovleceii si ii tai in felii de 2-3 mm, apoi ii prajesti in ulei pe ambele partim pana se rumenesc usor. Scoti dovleceii intr-o craticioara. Din ceapa, mujdei, faina si pasta de tomate, faci un sos.
Torni sosul in craticioara peste dovlecei si mai dai totul in 2-3 clocote. In sos, pui o parte din uleiul ramas de la prajitul dovleceilor, presari patrunjel tocat si opresti focul. Acoperi cu un capac.
Pret: 4 lei
Pregatire: 35 minute
Coacere: 30 minute
Ostropel de dovlecei
Posted on marți, 4 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
Tocanita
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu