.

Moara de vant

Posted on
  • marți, 4 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face moara de vant, reteta culinara pentru moara de vant


    Ingrediente:

    1 kg faina, 1 margarina, 2 linguri untura de porc, 250 ml lapte, 1 cub drojdie,sare, 3 linguri zahar, 3 oua, 1 lamaie

    Pentru umplutura:

    150 g dulceata de caise, 2 linguri faina, 3 albusuri, zeama de lamaie, 1 lingurita scortisoara, 500 g prune coapte.

    Mod de preparare:

    Freci bine faina cu untura si cu margarina, razi coaja de lamaie si adaugi si un varf de cutit de sare. Intre timp, incalzesti laptele cu zaharul pana ce se topeste, pui cubul de drojdie in ea si lasi pana creste. Pui 3 galbenusuri si framanti totul laolalta pana obtii un aluat. Infasori aluatul intr-o folie si il dai la frigider circa 20 de minute.

    Intre timp, pregatesti umplutura. Freci dulceata de caise cu faina, zeama de lamaie si cu 1 lingurita de scortisoara. Bati albusurile spuma tare si, cu o miscare usoara, le incorporezi in dulceata preparata. Scoti de la rece aluatul si intinzi cu sucitorul o patura de aluat de circa 1 cm grosime.

    Ungi toata suprafata cu dulceata preparata mai sus. Tai bucatele potrivite de aluat ca marimea, iar in mijlocul fiecareia asezi o jumatate de pruna. Cu un cutit cretezi cele patru margini pentru a impaturi 4 colturi si cu o jumatate le inchizi in mijloc deasupra.

    Obtii o moara de vant cu fructe. Introduci tava in cuptorul incis la 180 de grade Celsius, circa 30 de minute. Dupa ce scoti morile de vant si le racesti, le presari cu zahar pudra vanilat.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint