.

Tort delicios pentru zile toride

Posted on
  • marți, 4 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , , ,
  • Cum se face tort delicios pentru zile torida, reteta culinara pentru tort delicios pentru zile toride


    Ingrediente:


    Pentru blat

    200 g biscuiti vanilati, 1 pachet de unt sau margarina.

    Pentru crema I

    400 g iaurt cu gust de piersici, 200 g frisca lichida, 10 g gelatina (1plic)

    Pentru crema II

    400 g iaurt cu gust de fructe de padure, 200 g frisca lichida, 10 g gelatina

    Pentru decor

    1 plic gelatina pentru torturi, 2 linguri de zahar, 200 ml suc de fructe sau apa si 50 g ciocolata

    Mod de preparare:

    Pentru blat: Freci untul pana devine ca o spuma, iar biscuitii ii dai prin masina de tocat. Amesteci ambele compozitii si torni ce rezulta intr-un vas rotund de sticla.

    Pentru: crema I:  Bati frisca spuma tare, topesti gelatina in apa, conform instructiunilor de pe ambalaj si fierbi la bain-marie timpde 2 10 minute, apoi o amesteci cu iaurtul de piersici. Adaugi frisca si torni compozitia peste blatul intins cu mana in vas, apoi dai la frigider 10-15 minute.


    Pentru crema II: Procedezi la fel ca la prima crema si dupa ce ai lasat prima crema la frigider pentru 15 minute, torni cea de-a doua crema peste ea. Dai din nou tortul la frigider.

    Pentru decor: Amesteci sucul de fructe cu zaharul, iar gelatina o topesti si o amesteci cu ciocolata si cu sucul, apoi fierbi totul la bain-marie timp de 1 minut, dupa care pui ceea ce rezulta peste cea de-a doua crema si dai din nou la frigider. Blatul acestui tort il poti face in loc de biscuiti cu fulgi de porumb sau cu blat de pandispan, dar cel mai bun este cel facut din biscuiti.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint