Cum se face tort delicios pentru zile torida, reteta culinara pentru tort delicios pentru zile toride
Ingrediente:
Pentru blat
200 g biscuiti vanilati, 1 pachet de unt sau margarina.
Pentru crema I
400 g iaurt cu gust de piersici, 200 g frisca lichida, 10 g gelatina (1plic)
Pentru crema II
400 g iaurt cu gust de fructe de padure, 200 g frisca lichida, 10 g gelatina
Pentru decor
1 plic gelatina pentru torturi, 2 linguri de zahar, 200 ml suc de fructe sau apa si 50 g ciocolata
Mod de preparare:
Pentru blat: Freci untul pana devine ca o spuma, iar biscuitii ii dai prin masina de tocat. Amesteci ambele compozitii si torni ce rezulta intr-un vas rotund de sticla.
Pentru: crema I: Bati frisca spuma tare, topesti gelatina in apa, conform instructiunilor de pe ambalaj si fierbi la bain-marie timpde 2 10 minute, apoi o amesteci cu iaurtul de piersici. Adaugi frisca si torni compozitia peste blatul intins cu mana in vas, apoi dai la frigider 10-15 minute.
Pentru crema II: Procedezi la fel ca la prima crema si dupa ce ai lasat prima crema la frigider pentru 15 minute, torni cea de-a doua crema peste ea. Dai din nou tortul la frigider.
Pentru decor: Amesteci sucul de fructe cu zaharul, iar gelatina o topesti si o amesteci cu ciocolata si cu sucul, apoi fierbi totul la bain-marie timp de 1 minut, dupa care pui ceea ce rezulta peste cea de-a doua crema si dai din nou la frigider. Blatul acestui tort il poti face in loc de biscuiti cu fulgi de porumb sau cu blat de pandispan, dar cel mai bun este cel facut din biscuiti.
Tort delicios pentru zile toride
Posted on marți, 4 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri,
Torturi
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri,
Torturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu