.

Friptura cu sos alb si ciuperci

Posted on
  • marți, 4 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face friptura cu sos alb si ciuperci, reteta culinara pentru friptura cu sos alb si ciuperci


    Ingrediente:

    4 bucati muschiulet de vitel sau de porc, 2-3 linguri ulei, 200-250 g ciuperci, 1 lingura unt, 150 ml vin alb, 100 g smantana, 1 lingura faina, sare, piper, 1 legatura marar si patrunjel.

    Mod de preparare:

    Bucatile de carne le dai cu cate un praf de sare si piper, apoi le treci prin faina, bati carnea intre palme si le prajesti in ulei pe fiecare parte cate 8-10 minute, la foc potrivit pana se rumenesc frumos.

    Separat, intr-o tigaie cu unt, calesti ciupercile taiate felii. Amesteci usor, stingi cu vin si le lasi sa fiarba inabusit. Adaugi bucatile de carne si le fierbi la foc mic, aproximativ jumatate de ora, pana cand scade sosul.

    Adaugi smantana amestecata cu faina si mai clocotesti putin. Potrivesti gustul cu sare si aromezi cu verdeata tocata marunt. Iei un platou si aranjezi bucatile de carne, punand si sos.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint