.

Musaca intoarsa (de-a-ndoaselea)

Posted on
  • marți, 4 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face musaca intoarsa (de-a-ndoaselea), reteta culinara pentru musaca intoarsa (de-a-ndoaselea)


    Ingrediente: 

    200 g bacon sau costita, 2 dovlecei, 2 cepe mari, 3 cartofi mari, 4 rosii, 200 g suc de rosii, 1 cana cu vin alb, cateva frunze de salvie, 1 canad e smantana, piept negru macinat, ulei sau unt, 4-5 linguri cu smantana, fasii de parmezan, sare, (iar pentru ornament 50-100 g de masline)

    Mod de preparare

    Tai legumele rondele mari, chiar si ceapa. Ungi o forma de chec cu unt sau cu ulei, asezi feliile de bacon si legumele. Pui legumele in pozitie verticala, alternandu-le dupa culoare. Preparatul va arata mai interesant. Piperezi, sarezi si torni vinul.

    Adaugi o frunza sau doua de salvie. Torni uniform sucul de rosii si dai la cuptor, la foc potrivit, timp de 35 de minute sau pana cand cartofii sunt facuti. Servesti musacaua cu frunze proaspete de salvie (sau patrunjel, daca nu ai salvie), smantana si parmezan.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint