Cum se face plachie de cod cu patrunjel, reteta culinara pentru plachie de cod cu patrunjel
Ingrediente:
4 fileuri de cod, 100 g slanina impanata, 500 g ardei gras rosu, 250 g ardei gras galben, 200 g rosii, 2 cepe rosii, 2 catei de usturoi, 3 lingurite boia, 50 ml ulei de masline, 2 legaturi patrunjel verde tocat, sare, piper
Mod de preparare:
Tai slanina cuburi. Cureti ceapa si usturoiul si le tai rondele, iar usturoiul il toci marunt. Speli ardeiul gras, il cureti si ii scoti semintele, iar pulpa o tai fasii. Tai rosiile felii sau sferturi, dupa caz. Prajesti slaninuta cu uleiul de masline, peste care pui ceapa, usturoiul, ardeiul gras si, la urma, rosiile.
Condimentezi cu sare, piper si boia. Inabusi legumele timp de 10 minute la foc mic. Pui legumele intr-un vas ce poate fi dat la cuptor. Deasupra pui bucutatile de peste prajite putin si le dai la cuptor pentru gratinare.
Plachie de cod cu patrunjel
Posted on miercuri, 5 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu