Ingrediente:
6 bucati de
ceafa de porc fara os, 1 kg rosii, 1 kg castraveti, 5 ardei grasi, 4 catei de
usturoi, 1 ceapa de marime medie, 1 lamaie, 1 lingurita condiment pentru
fripturi, 1 legatura patrunjel, sare, piper.
Mod de
preparare:
Alegi 6
bucati carne de porc fara os si fara multa grasime. Presari fiecare bucata de
carne cu amestec de condiment si le dai la rece pentru 20 minute, apoi le
frigid pe ambele parti la gratar (sau tigaie d eteflon). Cureti castravetii de
coaja, le inlaturi semintele mari si ii tai cubulete.
Speli rosiile si ardeii,
apoi le scoti semintele si le tai bucati mici. Intr-un vas, calesti ceapa, pana
se rumeneste, adaugi castravetii si ardeii, ii acoperi cu un capac si ii lasi
sa se inabuse timp de 5 minute la foc mic, dupa care adaugi rosiile si
usturoiul strivit, sare si piper dupa gust si le fierbi impreuna pentru 2 minute.
Dupa cateva clocote scurte, presari patrunjelul tocat marunt si stingi focul.
Carnea o asezi alaturi de garniture, pe un platou ornate cu felii de lamaie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu