.

Friptura de porc la gratar, cu garnitura de castraveti caliti

Posted on
  • miercuri, 5 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face friptura de porc la gratar, cu garnitura de castraveti caliti, reteta culinara pentru friptura de porc la gratar, cu garnitura de castraveti caliti

    Ingrediente:

    6 bucati de ceafa de porc fara os, 1 kg rosii, 1 kg castraveti, 5 ardei grasi, 4 catei de usturoi, 1 ceapa de marime medie, 1 lamaie, 1 lingurita condiment pentru fripturi, 1 legatura patrunjel, sare, piper.

    Mod de preparare:

    Alegi 6 bucati carne de porc fara os si fara multa grasime. Presari fiecare bucata de carne cu amestec de condiment si le dai la rece pentru 20 minute, apoi le frigid pe ambele parti la gratar (sau tigaie d eteflon). Cureti castravetii de coaja, le inlaturi semintele mari si ii tai cubulete. 

    Speli rosiile si ardeii, apoi le scoti semintele si le tai bucati mici. Intr-un vas, calesti ceapa, pana se rumeneste, adaugi castravetii si ardeii, ii acoperi cu un capac si ii lasi sa se inabuse timp de 5 minute la foc mic, dupa care adaugi rosiile si usturoiul strivit, sare si piper dupa gust si le fierbi impreuna pentru 2 minute. 

    Dupa cateva clocote scurte, presari patrunjelul tocat marunt si stingi focul. Carnea o asezi alaturi de garniture, pe un platou ornate cu felii de lamaie.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint