.

Gogosari umpluti

Posted on
  • vineri, 14 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se fac gogosari umpluti, reteta culinara pentru gogosari umpluti


    Ingrediente:

    8 gogosari, 600 g carne tocata (amestec vita/porc), 100 g orez, 2 cepe, 50 ml ulei, 2 lnguri pasta de tomate, 500 ml suc de rosii, 1 legatura patrunjel, sare, piper

    Mod de preparare:

    Taiati-le gogosarilor partea de deasupra, curatati-I de cotoare si seminte, spalati-i si puneti-i sa se scurga de apa. Intre timp, tocati marunt ceapa curatata si spalata, apoi caliti-o in ulei in ulei 1-2 minute. Adaugati carnea tocata si caliti-o impreuna cu ceapa 10 minute, amestecand-o din cand in cand, apoi puneti pasta de tomate si omogenizati bine compozitia. 

    Luati tigaia de pe foc si adaugati orezul spalat in 2-3 ape si 2/3 din legatura de patrunjel tocat marunt. Potriviti de sare si piper, amestecati bine si cu acest amestec umpleti gogosarii. Puneti-I intr-o cratita turnati peste ei sucul de rosii, apoi puneti cratita la cuptor, la foc potrivit pentru circa 45-50 de minute. Serviti cate 2 gogosari la o portie, stropiti cu sosul din cratita si presarati cu patrunjelul ramas tocat marunt.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint