Ingrediente:
Cartof
mediu, 8 oua, 125 ml lapte, supa sau apa, putin cimbru uscat, 2 linguri ulei, o
ceapa medie, ½ ardei gras rosu, ½ ardei
gras verde, un catel usturoi, 2 linguri cascaval ras
Mod de
preparare:
Se fierbe
cartoful curatat si taiat felii subtiri. Dupa 10 minute se scurg feliile si se
lasa deoparte. Se bat ouale cu lapte si cimbru. Intr-o tigaie cu ulei incins se
calesc ceapa tocata marunt ardeii taiati fasii subtiri si usturoiul taiat
feliute. Se sorteaza 3 minute si apoi se adauga cartofii. Se mai lasa doua
minute.
Se toarna
ouale si se coace la foc mic spre mediu, timp de 10-12 minute. Cand suprafata
omletei este inca umeda, se presara cascavalul ras si se pun omleta la cuptor
pentru topire si gratinare. Se lasa 3 minute si apoi se adduce la masa
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu