Ingrediente:
300 g
paste, 100 g amestec de legume congelate, 2 fire ceapa verde, o lingura
margarina moale, non-hidrogenata, 3 linguri faina, ½ lingurita cimbru uscat,
500 ml lapte degresat, o cutie ton in apa
Pentru
decor
2 linguri
pesmet fin, 2 linguri cascaval slab, o lingura patrunjel fin tocat, o lingura
margarina non-hidrogenata, moale
Mod de
preparare:
Intr-o oala
cu apa clocotita se pun pastele la fiert si, dupa 5 minute, se adauga legumele
congelate. Se mai lasa 5 minute si apoi se scurg. Intr-o cratita, se topeste
margarina si se pune ceapa sa se inmoaie. Dup ace a devenit sticloasa, se
adauga faina, cimbrul si se lasa un minut.
Amestecul trebuie sa aiba cocoloase.
Se toarna laptele, amestecand bine, pentru a desface cocoloasele si apoi se
lasa 8 minute sa fiarba sis a se ingroase. Cand se formeaza bule, e gata si se
adauga pastele cu legume, tonul scurs si cascavalul.
Se amesteca si se pun
intr-un vas de cuptor. Se amesteca pesmetul, patrunjel si margarina si se pune
drept capac peste paste. Se da vasul la cuptor pentru 15 minute, pana ce
suprafata devine aurie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu