.

Paste cu ton si legume

Posted on
  • vineri, 14 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se fac paste cu ton si legume, reteta culinara pentru paste cu ton si legume


    Ingrediente:

    300 g paste, 100 g amestec de legume congelate, 2 fire ceapa verde, o lingura margarina moale, non-hidrogenata, 3 linguri faina, ½ lingurita cimbru uscat, 500 ml lapte degresat, o cutie ton in apa

    Pentru decor

    2 linguri pesmet fin, 2 linguri cascaval slab, o lingura patrunjel fin tocat, o lingura margarina non-hidrogenata, moale

    Mod de preparare:

    Intr-o oala cu apa clocotita se pun pastele la fiert si, dupa 5 minute, se adauga legumele congelate. Se mai lasa 5 minute si apoi se scurg. Intr-o cratita, se topeste margarina si se pune ceapa sa se inmoaie. Dup ace a devenit sticloasa, se adauga faina, cimbrul si se lasa un minut. 

    Amestecul trebuie sa aiba cocoloase. Se toarna laptele, amestecand bine, pentru a desface cocoloasele si apoi se lasa 8 minute sa fiarba sis a se ingroase. Cand se formeaza bule, e gata si se adauga pastele cu legume, tonul scurs si cascavalul. 

    Se amesteca si se pun intr-un vas de cuptor. Se amesteca pesmetul, patrunjel si margarina si se pune drept capac peste paste. Se da vasul la cuptor pentru 15 minute, pana ce suprafata devine aurie.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint