.

Prajitura din caise

Posted on
  • vineri, 14 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face prajitura din caise, reteta culinara pentru prajitura din caise


    Ingrediente:

    6 caise din compot, 3 albusuri, 3 linguri lichior de fructe, 10 prune uscate, 75 g zahar pudra, un pliculet zahar vanilat

    Mod de preparare:

    Fructele bine scurse de zeama se presara cu zahar vanilat si se stroepsc cu lichior. Se dau 30 de minute la frigider. Se bat albusurile spuma, adaugand zaharul putin cate putin.

    Caisele se pun cu gura in sus intr-un vas de cuptor, apoi se adauga si prunele fara samburi. Se toarna albusurile si se da vasul la cuptor pentru 5 minute. Apoi, se acopera cu foile de aluminiu, se micsoreaza focul si se mai lasa 10 minute. 

    Dupa coacere, se lasa 5 minute si apoi se taie. Caisele contin carotene, vitamina E, potasiu si fier. Contribuie la prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare si regleaza tranzitul intestinal.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint