Ingrediente:
6 caise din
compot, 3 albusuri, 3 linguri lichior de fructe, 10 prune uscate, 75 g zahar
pudra, un pliculet zahar vanilat
Mod de
preparare:
Fructele
bine scurse de zeama se presara cu zahar vanilat si se stroepsc cu lichior. Se
dau 30 de minute la frigider. Se bat albusurile spuma, adaugand zaharul putin
cate putin.
Caisele se pun cu gura in sus intr-un vas de cuptor, apoi se adauga
si prunele fara samburi. Se toarna albusurile si se da vasul la cuptor pentru 5
minute. Apoi, se acopera cu foile de aluminiu, se micsoreaza focul si se mai
lasa 10 minute.
Dupa coacere, se lasa 5 minute si apoi se taie. Caisele
contin carotene, vitamina E, potasiu si fier. Contribuie la prevenirea
cancerului, a bolilor cardiovasculare si regleaza tranzitul intestinal.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu