.

Rizotto cu branza

Posted on
  • vineri, 14 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face risotto cu branza, reteta culinara pentru risotto cu branza


    Ingrediente:

    250 g orez, 2 tije de praz, un borcan sparanghel conservat, o lingura de patrunjel fin tocat, un cub concentrate de legume, 100 g branza de capra, 2 linguri ulei, o ceapa mica, sare, piper

    Mod de preparare:

    Prazul si ceapa se curate si se taie marunt. Intr-o tigaie cu pereti inalti se incinge uleiul, se pun ceapa si prazul si, dup ace devin translucide, se adauga orezul. Se lasa 2-3 minute la foc mediu. Intre timp, se fierb 400 ml apa si, cand da in clocot, se dizolva cubul de concentrate. 

    Imediat, ce s-a dizolvat, se incepe turnarea putin cate putin in tigaia cu orez. Se amesteca dupa fiecare adaugare de supa si se  lasa pan ace orezul absoarbe complet supa. Se procedeaza asa pana la complete folosire a supei. 

    Se scurge sparanghelul si se taie marunt si se faramiteaza branza. Apoi se adauga amandoua peste orez. Se lasa 20 de minute, dupa care se potriveste gustul de sare, piper. Se pune patrunjelul si se mai lasa 5 minute.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint