Ingrediente:
250 g orez,
2 tije de praz, un borcan sparanghel conservat, o lingura de patrunjel fin
tocat, un cub concentrate de legume, 100 g branza de capra, 2 linguri ulei, o
ceapa mica, sare, piper
Mod de
preparare:
Prazul si
ceapa se curate si se taie marunt. Intr-o tigaie cu pereti inalti se incinge
uleiul, se pun ceapa si prazul si, dup ace devin translucide, se adauga orezul.
Se lasa 2-3 minute la foc mediu. Intre timp, se fierb 400 ml apa si, cand da in
clocot, se dizolva cubul de concentrate.
Imediat, ce s-a dizolvat, se incepe
turnarea putin cate putin in tigaia cu orez. Se amesteca dupa fiecare adaugare de supa si se lasa pan ace orezul absoarbe complet supa. Se
procedeaza asa pana la complete folosire a supei.
Se scurge sparanghelul si se
taie marunt si se faramiteaza branza. Apoi se adauga amandoua peste orez. Se
lasa 20 de minute, dupa care se potriveste gustul de sare, piper. Se pune
patrunjelul si se mai lasa 5 minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu